HRAMUL PAROHIEI SFINTELE FEMEI MIRONOSIȚE ȘI SFÂNTUL SERAFIM DE SAROV DIN MODENA

 

Duminică, 26 Aprilie 2015, Parohia Sf. Femei Mironosițe și Sf. Serafim de Sarov din Modena, și-a sărbătorit Hramul (Sfintele Protectoare), fiind astfel gazda spectacolului de muzică populară românească intitulat "Muzică pentru suflet", oferit credincioșilor parohiei de Grupul vocal-instrumental Vatra Neamului, din Basarabia, dar și de interpreți locali.

Ziua de sărbătoare a început, după cum era și firesc, cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia P. C. Pr. Paroh Constantin Totolici a subliniat importanța sărbătoririi femeii și mamei creștine în această zi specială!

La sfârșitul Sf. Liturghii, mulțumind tuturor doamnelor și domnișoarelor din parohie pentru implicarea de care au dat dovadă, P. C. Pr. Constantin, ajutat de domnii consilieri, au oferit trandafiri, simbol al dragostei noastre celor care ne sunt mame, soții, fiice, nepoate.

După-amiaza, sărbătoarea s-a mutat în sala de spectacol, unde, în cadrul Festivalului Portului Popular organizat în Protoieria Emilia în perioada 25 Aprilie – 3 Mai, fetele de la Vatra Neamului (Doina și Ana-Maria Boboc și Victoria Stefanet), alături de soprana Oana Ganescu si dl. Eugen Lang, au interpretat piese în care dorul de mamă, de tată, de casa părintească, de satul natal au fost tot atâtea teme care au mișcat publicul spectator. Dar nu au fost uitate nici sârbele și horele, românul știind să împletească foarte bine melancolia cu voia-bună.

La cererea publicului spectator, P. C. Preoții Doru Vasile Garboan și Constantin Totolici au interpretat piesa favorita: "Măi Ardeal!"

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

A consemnat: Prezbitera Anca-Doina Totolici

5 X 1000