Aggiornamento sito

Il sito e' in fase di aggiornamento vi ringraziamo per la pazienza

Zi de mare sărbătoare pentru Parohia Sfintele Femei Mironosițe și Sfântul Serafim de Sarov din Modena

modena chiee

Astăzi, 14 decembrie 2017, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Parohia Ortodoxă Română Sfintele Femei Mironosițe și Sfântul Serafim de Sarov din Modena, a primit în dar, din partea călugărilor capucini, biserica Sfânta Cruce, situată în strada Ganaceto, nr.133, Modena.

La orele 12.00, în incinta sfântului lăcașde rugăciune, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, dimpreună cu Fra Adriano Parenti, au semnat actul de donație referitor la biserica sus-amintită, de față fiind notarul public dott. Tomasso Vezzi, care s-a ocupat de întocmirea actului. Biserica a fost primită pe seama Episcopiei noastre.

Tot astăzi a fost semnat și actul prin care parohia primește în folosință, pe timp indeterminat, biserica Sfânta Cruce.

Deoarece, parohia nu are recunoaștere juridică din partea statului italian, a fost nevoie ca lăcașul să fie primit de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, care, la rândul ei, îl oferă prin contract de comodat Parohiei Ortodoxe Române Sfintele Femei Mironosițe și Sfântul Serafim de Sarov din Modena.

Acest moment de bucurie a fost încoronat de slujba Te-Deum-ului săvârșită de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, secondat de părintele paroh Constantin Totolici și părintele consilier Trandafir Vid de la Parohia Ortodoxă Română Sf. Luca, Bologna Vest.

La finalul slujbei Preasfințitul Siluan a primit cheile bisericii din mâna părintelui provincial al capucinilor, Fra Lorenzo Motti.

O mulțumire din inimă dlui Marco Maria Coltellacci pentru eforturile sale de a realiza acest rezultat și pentru Arhiepiscopul și Mitropolitul de Modena și Nonantola pentru încrederea și sprijinul comunității ortodoxe române din Modena, indicând comunitatea noastră ca un posibil utilizator al Bisericii dăruită.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate și la mai multe împliniri!

Consiglio Episcopale Ortodosso d’Italia e Malta (CEOIM) Comunicato Stampa della VI seduta Venezia, 28 gennaio 2016

 

 

Riuniti in preghiera, dopo l’invocazione allo Spirito Santo, in un clima di fraterna e reciproca collaborazione, si sono radunati a Venezia, per il sesto incontro, presso la sede della Sacra Arcidiocesi Ortodossa d’Italia e Malta, i Vescovi Ortodossi membri del Consiglio Episcopale Ortodosso d’Italia e Malta (CEOIM). Dopo il saluto da parte di S. Em.za il Metropolita Gennadios, è stato presentato il nuovo membro del CEOIM S. Ecc. Mons. Antoniy, Vescovo di Bogorodsk, del Patriarcato di Mosca.

Festivalul Portului Popular

portului popolar

Scrisoarea Pastorală a Sinodului Mitropolitan 2015

Scrisoarea Pastorală a Sinodului Mitropolitan

al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale

 la luminosul Praznic al Pogorârii Duhului Sfânt

Preacuviosului și Preacucernicului Cler, Cinului monahal

și poporului binecredincios

din cuprinsul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale,

Har, milă și pace de la Milostivul Dumnezeu, iar de la noi, părintești binecuvântări.

Preacuvioşi şi Preacucerni Părinţi,

Preacuvioase Maici,

Iubiţi fraţi şi surori întru Domnul,

Sărbătoare de astăzi, a Pogorârii Duhului Sfânt sau a Cincizecimii, este atât bucuria împlinirii unei făgăduinţe pe care Domnul Însuşi a făcut-o Sfinţilor Săi Apostoli, cât şi încredinţarea că Dumnezeu, prin dragostea Lui minunată, niciodată nu ne părăseşte, oricât de păcătoşi am fi: „Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă, ca să fie cu voi în veac, Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte. Nu vă voi lăsa orfani: voi veni la voi” (In.14, 16-18).

Subcategorii

Pagina 1 din 2

5 X 1000